Kortrijk weigert nieuwe vergunning voor ecologische modelwijk

Redactie KW

MET VIDEO – Het Kortrijkse stadsbestuur weigert een nieuwe vergunning voor de ecologische modelwijk die aan de Spinnerijkaai verrijst. Opvallend want het project kan rekenen op Europese steun en het was minister van energie en wonen Freya Vandenbossche die zelf de eerste fase van de werken kwam inluiden.

Halfweg juli lichtte het Kortrijkse stadsbestuur en de sociale huisvestingsmaatschappij Goedkope woning in aanwezigheid van Freya van den Bosschevol trots de plannen toe die van de verouderde Venningwijk een moderne ecologische woonwijk moeten maken. De verkrotte huisjes maken in drie fases plaats voor bijna 200 CO2 neutrale woningen en appartementen. Maar nu weigert het stadsbestuur een vergunning voor de tweede reeks woningen. Het vindt dat de woningen er niet uitzien als ééngezinswoningen maar meer als appartementen.

In beroep

Koen Byttebier (Sociale huisvestingsmaatschappij Goedkope woning): “Het is niet 100% een verrassing omdat er interpretatieverschillen mogelijk zijn in verband met het grondgebonden karakter van bepaalde woningen. 24 woningen bevatten zowel een woning boven als beneden. Van buiten ziet dat eruit als een eengezinswoning maar voor de stad zijn dat flatwoningen.”

Dinsdag beslist de Raad van Bestuur van Goedkope Woning welke piste ze bewandelt. Ofwel zal ze haar plannen lichtjes wijzigen ofwel zal ze een beroepsprocedure inzetten.

Bekijk hier de reportage

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier