Kortrijk voert locatieverbod in

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Kortrijk voert een locatieverbod in voor één persoon, drie anderen krijgen een waarschuwing. Dat zei burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) maandagmiddag op een persconferentie. De nultolerantie wordt wel opgeheven.

De West-Vlaamse stad Kortrijk neemt met een locatie- of plaatsverbod een nieuwe maatregel in gebruik om agressie en overlast in de binnenstad terug te dringen. Voorlopig krijgt één persoon een verbod om het gebied rond het Begijnhofpark te betreden tot het einde van het jaar. In het verleden viel hij er meermaals voetgangers en het personeel van de dienst Toerisme op een agressieve manier lastig.

Drie andere krijgen een formele waarschuwing voor de uitgaansbuurt in Kortrijk, nabij het station. De drie zijn vaak betrokken bij geweld in die buurt. Die waarschuwing kan later omgezet worden in een verbod.

Nultolerantie

Ondertussen loopt het nultolerantiebeleid voor de buurt rond de Zwevegemstraat af, en dat zal niet verlengd worden. Korpschef Stefaan Eeckhout zag een aanzienlijk daling van het aantal pv’s. “In maart waren er dat 67, in april, bij het sluiten van enkele panden in de straat, steeg dat naar 108, en nu zitten we nog aan zeven. Dezelfde trend bij het oppakken van illegalen: van 33 in april, naar geen enkele in juli. De nultolerantie heeft gewerkt.”

De opgerichte Flex-teams blijven wel, maar zullen hun werkzone uitbreiden om verschuiving van de problemen tegen te gaan. Ook wordt de samenwerking met de Franse politie op een laag pitje gezet, maar dat zal Kortrijk niet laten “doodbloeden”.

(Belga)

Kortrijk voert locatieverbod in

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier