Kortrijk verkoopt JOC-gebouw

Redactie KW

Stad Kortrijk verkoopt het gebouwencomplex aan de Filips van de Elzaslaan waar nu het JOC huist. Er is een toezegging aan de vzw Vormingshuis ‘Talent en Co’ voor een bedrag van 1.270.000 euro. „De beslissing moet nog op de gemeenteraad komen en er moeten nog wat details geregeld worden, maar er is een princiepsakkoord”, vertelt burgemeester Lieven Lybeer.

Binnen afzienbare tijd verhuist het jeugdontmoetingscentrum (JOC) van de Filips van de Elzaslaan naar het kopgebouw van de NMBS-loods op Kortrijk Weide. Wanneer precies is nog niet duidelijk. Ook het Jongerenatelier dat er een onderkomen heeft, verhuist nog in 2011. Zij vinden een stek in de Pontforthoeve aan Sint-Anna 10. Het gebouwencomplex aan de Filips van de Elzaslaan nrs 35 en 48 komt daardoor vrij te staan. Het wordt onderhands verkocht aan de vzw Vormingshuis Talent en Co. De verkoopprijs bedraagt 1.270.000 euro.

Vorming voor kansengroepen

De vzw Vormingshuis Talent en Co wil in het gebouw de werking van de Groep Intro voor Kortrijk onderbrengen. Via vorming, werkbegeleiding en ontmoeting wil de vzw personen uit kansengroepen ondersteunen op weg naar persoonlijke ontplooiing en participatie in de maatschappij. De vzw richt zich vooral tot jongeren en helpt hen bij opleiding en om een eerste werkervaring op te doen.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier