Kortrijk stelt VMMa in gebreke na werken in pand Dell’Anno

Redactie KW

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa) in gebreke gesteld omdat er onaangekondigde werken werden uitgevoerd in de Oude Dekenij, het geklasseerde pand waarin het restaurant Dell’Anno is gevestigd. Dat heeft het schepencollege donderdag op een een persbriefing gemeld. De Vlaamse Media Maatschappij huurt het pand tot eind 2009 van de stad, die eigenaar is. De werken zijn inmiddels stilgelegd.

Bij een plaatsbezoek woensdag en donderdag aan de Oude Dekenij bleek dat in het pand een aantal werken uitgevoerd werden waarvan de stad niets afwist. Nochtans was met Claudio Dell’Anno van het gelijknamige restaurant afgesproken dat eventuele werken vooraf zouden gemeld en besproken worden met het stadsbestuur.

Het plaatsbezoek kwam er nadat was vastgesteld dat in de tuinzone van Dell’Anno afvalcontainers waren geplaatst. Tijdens de inspectie stelden ambtenaren van de stad en een vertegenwoordiger van het Agentschap Ruimtelijke Ordening onder meer vast dat er in de keuken afbraakwerken werden uitgevoerd aan twee ramen. In de tuin stond dan weer een koelcel opgesteld. Alle feiten werden gefotografeerd en opgenomen in een verslag.

Omdat er tussen Kortrijk en de bvba Clausix van Dell’Anno geen
contractuele relatie bestaat, besliste de stad de VMMa als huurder van het geklasseerde pand in gebreke te stellen. Tussen de stad en de bvba Clausix lopen op dit moment wel besprekingen over de bestemming van de Oude Dekenij vanaf 1 januari 2010. Bij deze besprekingen is erop aangedrongen geen werken te starten zonder afspraak en vergunningen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier