Kortrijk schept duidelijkheid over roken op terrassen

Redactie KW

Bij veel horeca-uitbaters is er ongenoegen over de nieuwe rondzendbrief van het Ministerie van Volksgezondheid. Die bepaalt dat er niet meer gerookt mag worden op overdekte terrassen waarvan één kant niet permanent en volledig open is. En dat schept de nodige verwarring.

Burgemeester De Clerck bepaalde nu een lijn om zo duidelijkheid te scheppen naar horeca-uitbaters van de politiezone. “De wet van 22 december 2009 stelt dat er niet mag gerookt worden in gesloten plaatsen die voor het publiek toegankelijk zijn. Deze plaatsen dienen rookvrij te zijn. Het begrip terras werd hierbij niet verder gedefinieerd”, zegt hij. Om mogelijke discussies te vermijden bepaalde burgemeester Stefaan De Clerck nu in samenspraak met de politiezone Vlas een definitie van wat volgens hen een terras is.Volgens PZ Vlas gaat het hierbij om een ‘uitbouw van een horeca-instelling op het trottoir, waarvan minstens één zijde permanent (geheel of gedeeltelijk) open is.’

Soepel optreden

Wanneer een terras met andere woorden aan deze definitie beantwoordt (met name minstens aan één zijde geheel of gedeeltelijk open), mag er gerookt worden en zal bijgevolg niet opgetreden worden tegen het rookverbod. De burgemeester hoopt hiermee een houvast te bieden naar de verschillende horecazaken in onze regio.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier