Kortrijk: raadkamer verlengt aanhouding van Hell’s Angels

Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk heeft de aanhouding verlengd van drie mannen die woensdagmorgen opgepakt werden bij invallen in clublokalen van Hell’s Angels in Eernegem, Gentbrugge, Genk en Moeskroen. Twee van hen weigerden te verschijnen voor de raadkamer, allen beroepen ze zich op hun zwijgrecht.

In het kader van het onderzoek naar een moordaanslag aan het clubhuis van de motorbende Outlaws, in oktober 2009 in Aalbeke, viel de politie woensdagmorgen binnen in vier clublokalen van Hell’s Angels. Een tiental mensen, waaronder één vrouw, werd opgepakt. Bij de huiszoekingen zijn ook een groot aantal vuurwapens gevonden en in beslag genomen. De speurders namen ook documenten en computers mee. In het Eernegemse clublokaal trof de politie bovendien een grote hoeveelheid drugs aan.

De feiten van najaar 2009 in Aalbeke zijn allicht een afrekening in het milieu van de motorbendes. Aan het clubhuis van de Outlaws werd toen een motor in brand gestoken. Enkele weken later werd het clubhuis vanuit een voorbijrijdende auto beschoten. Drie mensen liepen toen zware verwondingen op.

(jv/belga)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier