Kortrijk lanceert digitale cadeaubon

Redactie KW

In Kortrijk werd woensdagavond in de Budascoop de ‘Kortrijkse Cadeaubon’ gelanceerd door minister voor ICT Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Vooral de techniek waarbij via gsm de cadeaubon kan geactiveerd worden, is een primeur voor België.

“Bedoeling is vooral om de Kortrijkse handelaars te promoten met deze digitale cadeaubon”, zegt Open Vld’er Anthony Vanden Berghe die mee aan de basis lag van het idee.

Toekomst

‘Near Field Communication’ is de techniek die wordt toegepast en volgens Maarten Decramer, centrummanager van de stad Kortrijk, dé toekomst op technologisch vlak. “Vanaf 2011 zal het steeds meer toepassingen krijgen waarbij de gsm de motor zal zijn van het (de)activeren van een cadeaubon, openen van een deur, betalen zonder bankkaart of cash, verzamelen van kortingsbonnen, inchecken aan de balies van luchthavens enz.”

Nieuwe dynamiek

De digitale cadeaubon is al een oud idee. “Vijf jaar geleden trok
Jong Vld naar de Kortrijkse middenstand met een vragenlijst en de
vraag welke initatieven er nodig waren om de binnenstad een nieuwe dynamiek te geven”, zegt Vanden Berghe. “Het aanstellen van een centrummanager is één van de ideeën die ondertussen is gerealiseerd, nu is het de beurt aan de Kortrijkse Cadeaubon.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier