Kortrijk kanshebber voor bedrijvenpark videogames

Redactie KW

Kortrijk komt in aanmerking om het centrum voor de Vlaamse videogame industrie te worden. Vlaams minister van economie Patricia Ceyssens wil een half miljoen euro investeren in een bedrijvenpark voor de creatieve industrie. De opleiding Digital Arts en Entertainment aan de Kortrijkse campus van de Hoge School West-Vlaanderen is een belangrijke troef om de erkenning binnen te halen.

Drie jaar geleden startte de Hoge School met succes de opleiding rond videospelletjes. Vorig jaar haalden Kortrijkse studenten nog een tweede plaats op een internationale en prestigieuze gamewedstrijd van softwaregigant Microsoft.

“Game development is niet alleen maar beeldjes en prentjes maken en lijntjescodes schrijven. Het is met behulp van hoogtechnologische software en tools creatieve en artistieke ideeën en concepten tot leven brengen. Een integrale mix tussen een grafisch en technisch gebeuren en wij hebben die hele filosofie gevolgd bij het uitwerken van ons curriculum.
Daar zijn wij echt wel uniek in,” zegt Rik Leenknegt van Howest.

Naast Kortrijk zijn ook Genk en Leuven in de running om als centrum erkend te worden. Minister Patricia Ceyssens heeft beloofd om nog voor de verkiezingen de knoop door te hakken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier