Kortrijk en West-Vlaamse ondernemers op bezoek in Turijn

Een delegatie van de stad Kortrijk was samen met een aantal West-Vlaamse ondernemers op bezoek in Turijn.
Redactie KW

Een delegatie van de stad Kortrijk was samen met een aantal West-Vlaamse ondernemers op bezoek in Turijn. De Italiaanse stad is bekend om haar interesse voor design. Het hele jaar door zijn er tal van evenementen en tentoonstellingen rond design. De West-Vlaamse delegatie bezocht ondermeer het befaamde ontwerpbureau Pininfarina. Lowie Vermeersch, zoon van kunstenaar Rik Vermeersch is er design director.

Kortrijk profileert zich al jaren als stad van de design. Geen makkelijke opdracht. Dus neemt een West-Vlaamse delegatie een kijkje in Turijn, dit jaar uitgeroepen tot de wereldhoofdstad van design. “We hebben een beetje ambitie op het vlak van design. Wij vinden dat we moeten innovatief zijn, creatief en design is een heel mooi thema. We stellen vast dat ze hier met juist dezelfde slogans werken. We komen even kijken naar wat een wereldhoofdstad van design kan zijn”, zegt burgemeester Stefaan De Clerck.

De West-Vlamingen ontmoetten er Lowie Vermeersch. Hij is de zoon van de kunstenaar Rik Vermeersch uit Meulebeke. Lowie werkt bij het wereldbefaamde Pininfarina waar modellen voor merken als Ferrari en Alfa Romeo worden ontworpen. Lowie is er hoofd van de afdeling ontwerp. Hij pleit voor een goede samenwerking tussen bedrijven en scholen. Meer over het bezoek aan Turijn krijgt u woensdag in ons programma Trefpunt, na het nieuws.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier