Kortrijk en Oostende zoeken creatief talent voor de Canvascollectie

Redactie KW

Canvas heeft een opvolger voor zijn Canvascollectie: Atelier de stad en zowel Oostende als Kortrijk doen mee.

Kortrijk pakt uit met Kortrijk Congé en wil het concept stad heruitvinden. Oostende pakt uit met Expeditie Dansand, een low impact buitenfestival. Atelier de stad is een initiatief van Canvas. De televisiezender deed in juni een open oproep aan de creatieve sector: kunstenorganisaties werden uitgenodigd om innoverende projecten voor nieuw creatief talent te bedenken en in te dienen. Uit alle voorstellen selecteerde een jury van Canvas-specialisten en externe experten vijf projecten: Brussel, Hasselt & Genk, Gent en de West-Vlaamse steden Kortrijk en Oostende.

Kortrijk Congé diende het voorstel in om rond het concept stad te werken. “De andersoortige stad zullen we op Overleie bouwen, het stadsdeel van Kortrijk dat nu in volle ontwikkeling is en deels opnieuw bedacht wordt.”

Expeditie Dansand van het Oostendse Vrijstaat O. werd ook geselecteerd voor Atelier de stad. Merel Vercoutere van Vrijstaat O: “Voor Atelier de stad dagen wij creatievelingen uit om een tocht op het Groen Lint samen te stellen als was het een expeditie.

(AXV-MF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier