Kortrijk Congé ‘strandt’ op verlaten boerderij aan de rand van de stad

Redactie KW

Kortrijk Congé – een Kortrijks muzikaal avondevenement – zou dit jaar plaatsvinden op een geheime bestemming. Maar de hele verhuizing is gestrand aan de rand van de stad, midden de velden, in de Manpadstraat.

Opgezet spel of liep de vrachtwagen met het materiaal echt een defect op? In elk geval is de verhuizing van parking Appel naar de ‘geheime locatie’ voor het evenement waarmee de Kortrijkzanen de vakantie feestelijk inzetten, vastgelopen in de Manpadstraat, midden de velden, vlakbij een verlaten hoeve.

Omstreeks half negen zaterdagavond begonnen de muzikale gasten dan maar in de weide en tussen de gebouwen van de verlaten hoeve hun materiaal uit te laden. Een vrachtwagen met de mobiele toiletten werd van de ‘geheime locatie’ teruggehaald naar de tijdelijke weide. Een noodoplossing, zo luidt het officieel. Al twijfelen sommigen daar nog aan. De organisatoren willen vroeg op de avond nog altijd niet kwijt waar de ‘geheime locatie’ voor het festival zich bevindt.

Deelnemers moesten zich – anders dan vorige jaren – vooraf inschrijven. Er werd een bus ingelegd en wie dat wou kon ook carpoolen. Dat hebben heel wat mensen gedaan, met als gevolg dat het verkeer zaterdagavond in de nauwe Manpadstraat al vrij vlug vastliep.

(ED, foto JVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier