Kortrijk Congé mag in het Budapark

Redactie KW

Het zomerfestival Kortrijk Congé mag plaatsvinden in het Budapark, hoewel de inrichting van het nieuwe park nog niet afgerond is. Dat heeft de afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal NV, die de werken uitvoert, beslist.

Samen met het Kunstencentrum BUDA wil Waterwegen en Zeekanaal NV er voor zorgen dat het evenement op een veilige manier kan doorgaan.

Het evenement zorgt ervoor dat de timing voor de afwerking van het Budapark herbekeken moet worden. Daarom zal er pas midden augustus gestart kunnen worden met de laatste aanplantingen.

Leiewerken

Waterwegen en Zeekanaal NV werkt ondertussen ook verder aan de Noordbrug en de IJzerkaai. De ingebruikname van de Noordbrug wordt momenteel voorzien voor eind augustus 2010. De afwerking van de omgevingsaanleg op linker- en rechteroever is voor september of oktober voorzien.

Het eerste deel van de IJzerkaai, tussen de Dambrug en het Administratief Centrum, zal tegen eind deze week afgewerkt worden. Het einde van de werken aan het tweede deel van de IJzerkaai, tussen het Administratief Centrum en het kruispunt met de Dam, wordt momenteel voorzien voor eind augustus 2010. (SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier