Kortrijk bevraagt burgers over gras maaien op zondag

Redactie KW

Burgemeester Vincent Van Quickenborne wil van zijn inwoners graag weten of ze nu voor of tegen gras maaien op zondag zijn en denkt aan een referendum om daarover uitsluitsel te krijgen.

In Kortrijk wordt het reglement voor GAS-boetes versoepeld. Dat is het voorbije weekend beslist na een debat. Meest opvallende maatregel die voortvloeit uit het debat, is een bevraging over gras maaien op zondag. Via de website van de stad Kortrijk kunnen inwoners binnenkort hun stem uitbrengen. Het resultaat van die stemming is niet bindend, maar burgemeester Van Quickenborne (Open VLD) zal rekening houden met het resultaat.

“Saucissen-democratie”

Al is niet iedereen akkoord met dat zogenaamde ‘referendum’. Felix De Clerck, zoon van voormalig burgemeester Stefaan De Clerck, hekelt het alvast via Twitter: “Zucht. Referendum over gras afrijden. Waarom niet over het sluiten van het Broelmuseum?”

Gemeenteraadslid Bart Caron noemt het op zijn beurt saucissen-democratie: “Gras afrijden op zondag? Daarover houdt Q in K on-line bevraging. Saucissen-democratie. Straks ook over muziek in winkelstraten?”

(NVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier