Kortfilm met Kortrijks gemeenteraadslid in de hoofdrol

Cis Rodenbach en Jurgen De Frène zijn door de samenwerking goede vrienden geworden. (Foto EDD)
Redactie KW

Film- en videoclub Impuls pakt op zondag 9 februari uit met de kortfilm ‘Cis ten voeten uit’ over Kortrijks gemeenteraadslid Francis Rodenbach die sinds zijn tiende met een beenamputatie leeft.

“Ik ben vereerd en dan vooral met de aandacht die invaliditeit door deze film krijgt”, laat de 39-jarige Cis weten. Naast Jurgen De Frène van filmclub Impuls werden ook Ronny Claus, Bernard De Jaerme, Carine De Brabandere en Rudy Lapiere bij het project betrokken. De eerste opnames vonden plaats bij Cis thuis. Hij werd er bestookt met tientallen vragen. Het resultaat ervan fungeert als rode draad doorheen de film. Verder bestaat de kortfilm uit beelden van een training van het Amp Football Belgium, de Kortrijkse gemeenteraad, het kerkhof, enz.

Speciaal moment

Net als alle anderen zal Cis de film kunnen bekijken tijdens het clubfestival op 9 februari. “Het resultaat zal me ongetwijfeld niet koud laten. Mijn ouders komen kijken, net als mijn broers en zus. Ook enkele straatvrienden met wie ik opgroeide en een aantal collega’s komen langs. Het wordt sowieso een speciaal moment. Ook omdat het hele proces nu voorbij is…”

Het 27ste clubfestival van filmclub Impuls van 9 februari laat naast Cis ten voeten uit nog 21 andere kortfilms zien. Van 10 tot 11.40 uur en van 14 tot 19.05 uur worden doorlopend films uitgezonden. De laureaten worden om 19.10 uur bekendgemaakt en mogen op 7 maart naar de provinciale wedstrijd. “We hopen natuurlijk dat de zaal stampvol zit. En het applaus achteraf, daar doen wij amateurcineasten het voor”, klinkt het bij Jurgen.

(EDD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van 17 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier