Kortemark zoekt architecten voor nieuwe bibliotheek

Redactie KW

De bouw van een nieuw bibliotheekgebouw in Kortemark komt dichterbij. Binnenkort stapt de gemeente naar de Vlaamse Bouwmeester voor een open oproep, waarna architecten hun ontwerp kunnen indienen. Uit de drie beste voorstellen wordt dan het definitieve ontwerp gekozen. De nieuwbouw komt achter cultureel centrum De Beuk in de Torhoutstraat. De huidige bib wordt afgebroken.

“We gingen op prospectie in de nieuwe bibliotheken van Zonnebeke en Poperinge en hebben nu een projectdefinitie opgemaakt waarmee we voor een open oproep naar de Vlaamse Bouwmeester stappen”, aldus cultuurschepen Saskia Vanhove (SP.A) op de gemeenteraad van maandagavond. “Uit de ingediende ontwerpen van de architecten(bureaus) worden de drie beste gekozen. Dan is het aan die drie om een uitgewerkt voorstel op tafel te leggen, waaruit we het beste kiezen. Of geen, als niemand aan onze eisen voldoet.”

De bouwwerken mogen hoogstens tussen de één en anderhalf miljoen euro gaan kosten, inclusief btw. De nieuwbouw komt achter De Beuk, de huidige bib gaat tegen de vlakte. De herschikking gebeurt ook in het kader van het grote project ‘site-Louwagie’, waarbij de oude brouwerijsite wordt omgevormd tot een soort nieuwe woonkern.

(FJA)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier