Korpschefs van West-Vlaamse politie in de leer bij Dovy Keukens

© PHK
Redactie KW

Donald Muylle-weetje van de dag: de West-Vlaamse korpschefs van de politie gaan bij de communicatieverantwoordelijke van Dovy Keukens leren hoe je kort en bondig kunt communiceren.

“Hallo, mijn naam is Curd Neyrinck en al vele jaren communiceer ik voor de politie alsof het voor mezelf zou zijn. U kunt ons bedrijf herkennen aan het fijne, blauwe lijntje.” Met enige zin voor overdrijving is het straks misschien op die manier dat de korpschef van de zone Riho de wereld te woord zal staan. Want zie, zo weet Het Laatste Nieuws vandaag: de korpschefs gaan bij Dovy Keukens, bekend van Donald Muylle en zijn reclamespotjes, leren wat goed communiceren is. Niet omdat zijn Nederlands zo vlekkeloos zou zijn of zijn stijl zo gepolijst als van een laminaatgladde verkoper, maar omdat zijn aanpak overeenkomt met die van de politie: kort, simpel, duidelijk en authentiek. De kans dat het ook effectief Donald Muylle zelf is die vanop een oerdegelijke sokkel de heren te woord zal staan, is klein.

Al eerder naar Club Brugge en Plopsaland

Het zijn hoe dan ook enkel de korpschefs die deze workshop kunnen bijwonen – momenteel gingen 7 van de 19 op de uitnodiging in. Een toekomstige “Dag meneer, hebt u gedronken? Stapt u maar eens over dit fijne witte lijntje” zit er dus niet meteen in.

Oh ja, nog dit: met deze workshop is de politie in West-Vlaanderen niet aan haar proefstuk toe. Eerder gingen de korpschefs bijleren bij een wedstrijd van Club Brugge (‘werken in een multi-etnische omgeving’), op een dagje Plopsaland (‘beheersing van grote massa’s) en zelfs Disneyland Parijs (‘veiligheid’).

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier