Korenslang gevonden bij rioleringswerken

Redactie KW

In Nieuwpoort hebben arbeiders bij rioleringswerken een echte slang gevonden. Het gaat om een korenslang en die is ongevaarlijk voor de mens. De brandweer kwam het dier vangen. De korenslang bleek ontsnapt uit een terrarium in de straat.

In de Gasstraat in Nieuwpoort zijn momenteel rioleringswerken aan de gang. De arbeiders waren dan ook compleet verrast, toen ze over het opengebroken voetpad plots een bruine slang zagen kronkelen. Ze verwittigden de brandweer.

“Deze morgen zijn we opgebeld door de mensen die hier wegenwerken uitvoeren in de straat van de kazerne, dat ze een slang hadden opgemerkt. Dat was tot onze verbazing ook waar, zij was ergens uit de riolering gekropen”, zegt Luc David van de brandweer van Nieuwpoort.

Het ging om een Amerikaanse korenslang van zo’n 80 centimeter lang. De slang is ongevaarlijk voor de mens, en eet muizen, maar ook insecten. Het was aanvankelijk een raadsel waar het dier vandaan kwam.

“We hebben gebeld naar het Serpentarium in Blankenberge, of ze deze slang zouden komen ophalen. De slang is in goede gezondheid, en is heel actief”, zegt Luc David.

Het serpentarium moest de korenslang uiteindelijk niet komen halen. Het reptiel bleek ontsnapt uit een terrarium in de buurt. ‘s Middags kwam de eigenaar al de slang ophalen. Hij had op de radio gehoord dat de slang gevonden was. De korenslang zit intussen weer veilig achter glas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier