Koppel uit Tulpenstraat vindt Gigi, de favoriete huiskat van Maurice Engelen, terug

Redactie KW

Goed nieuws, want Gigi, de favoriete huiskat van artiest Maurice Engelen die al een tijdje vermist was, is terecht. Kelly Vlaeminck en Guy Vandevoorde troffen het katje in hun tuin aan, levend en wel.

Recent nog deed Kinky Wesley alias Jurgen De Witte uit Aartrijke een oproep in deze krant. Gigi, de kat van Maurice Engelen, was per ongeluk in zijn bestelwagen gesprongen toen hij op een privéfeestje bij Engelen ging draaien in Affligem. Ze kwam er pas in Aartrijke terug uit en koos meteen het hazenpad. De BV was er het hart van in en kwam zelfs naar Aartrijke om te helpen zoeken.

Een noodkreet via de krant heeft nu effect gehad. Kelly Vlaeminck en Guy Vandevoorde uit de Tulpenstraat 10 in Torhout, op een slordige zes kilometer van waar het katje de wijde wereld was ingespurt, troffen Gigi aan in hun tuin. “Toen ik de oproep van Jurgen in de krant las, begon het mij al snel te dagen. Het poesje was precies zoals hij het omschreef: klein en zwart, met een halsbandje waar een belletje aan hing te bengelen. Toen ik buiten poolshoogte ging nemen was er geen katje meer te bespeuren, maar toen ik om Gigi begon te roepen kwam het daar plots aangehuppeld. Toen waren we wel zeker”, lacht ze.

‘Kinky Wesley’ kwam het diertje zaterdag ophalen en nam het mee naar het Casino van Oostende, waar Maurice Engelen ‘s avonds een benefietversie van zijn show Moreese.com zou geven. Kelly en Guy mochten er gratis heen, als dankbetuiging. „Hij was in de wolken toen hij herenigd werd met zijn favoriete kat”, heeft Kelly gemerkt. „En wij hadden meteen ook een geslaagde avond.” (Frederik Jaques)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 29 januari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier