Koppel uit Rekkem bouwt vakantiehuis op boogscheut van eigen huis

Het gerenoveerde huis 't Fonteintje met authentieke steenput is een vakantiepareltje geworden voor de nieuwe eigenaars Marc Demeester en Mia Vermote. (Foto Xaco)
Redactie KW

Zondag kan je huis ‘t Fonteintje bezoeken tijdens ‘Gluren bij buren’. De nieuwe eigenaars Marc Demeester en Mia Vermote hebben het huis op het laagste punt van Rekkem volledig gerenoveerd.

Hoewel het huis ‘t Fonteintje op amper een kilometer van hun eigen huis in Wijk Ten Dale ligt, toeven Marc Demeester (60) en Mia Vermote (58) er toch in vakantiestemming. Het huis ligt dan ook wel erg mooi gelegen in het dal van de kasteelhoeve, de Sint-Niklaaskerk en de imposante ommuurde tuin van de pastorij. Pal naast het huis loopt de Palingbeek en de voetweg Fonteinwegel.

Intussen is het huis gerenoveerd, maar de buitengevel krijgt nog een vakantiewit kleurtje en daarna wordt de tuin onder handen genomen. “We hadden graag de buitenmuren van ons huis in Wijk Ten Dale in het wit geschilderd, maar dat is er helaas nooit van gekomen”, merkt Marc op. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het huisje om te toveren tot galerie, maar ondertussen is de woonst volledig bemeubeld en een perfect vakantiehuisje gewonnen. Marc en Mia voelen er zich echter zo goed dat ze overwegen om er definitief te gaan wonen. Wat met de beek en haar overstromingsperikelen? “Sinds de aanleg van enkele bufferbekkens trad de Palingbeek sinds eind 2012 slechts eenmaal buiten haar oevers. Dat stemt ons gerust”, weet Marc.

(Xavier Coppens-foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier