Koppel ruilt Torhout voor een leven als God in Frankrijk

© Johan Sabbe
Redactie KW

Olivier De Neve en Lies Hiers en hun vier jonge kinderen verhuizen halfweg augustus voorgoed naar het dorpje Lamagistère in het Zuid-Franse departement Tarn-et-Garonne. Een leven van gîtes, chambres d’hôtes én meloenen en tomaten, wenkt.

Olivier en Lies gaan op het domein van ruim vijf hectare in Lamagistère meloenen, tomaten en Vlaamse aardbeien telen, plus geleidelijk aan twee gastenkamers en vijf vakantiewoningen verhuren.

“We hebben het geheel Litjolie genoemd”, aldus Lies. “Dat betekent mooi bed en is tegelijkertijd een leuke samentrekking van stukjes uit onze namen: Lies en Ollie, zoals ik Olivier noem. Op het domein bevinden zich een groot woonhuis met een gelijkvloerse en een bovenverdieping en voorts heel wat bijgebouwen, schuren en een gerestaureerde duiventoren. Louis, de boer en weduwnaar die aan ons verkocht heeft, teelt er al jarenlang meloenen en tomaten en zal ons leren hoe we zijn stiel kunnen voortzetten. We willen er graag de productie van aardbeien aan toevoegen en ook appelbomen planten, specifiek om vers appelsap te kunnen verkopen, wat ginder niet gebruikelijk is. Ollie wordt boer en ik zal onze geteelde groenten en fruit op de markt gaan verkopen.”

(JS)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier