Koppel huwt op zelfde moment als Kate en William, veel Britten gespot in Ieper

Redactie KW

Ondanks het sprookjeshuwelijk tussen Kate Middleton en prins William, zijn er vandaag toch heel wat Britten aanwezig in Ieper en Brugge. Sommigen zijn geen fan van het koningshuis, andere ontlopen de drukte. In Ieper huwde dan weer een koppel, net op hetzelfde uur als Kate en William.

Sommige Britten zijn blij dat ze net vandaag in Ieper zijn en niet in hun thuisland waar alles in het teken staat van het huwelijk van Kate en prins William. Zoals Racher Glover. “Ik ben zelfs geen klein beetje geïnteresseerd. We zijn geen fans van het koningshuis. Er is een hele hype rond, maar mij zegt het niets en ik denk dat veel mensen er zo over denken. Veel mensen zijn volgens mij uit Engeland weggevlucht om de gekte te ontlopen. Wij komen jaarlijks acht tot tien keer naar Ieper. Er is hier in het verleden heel veel gebeurd en dat is veel belangrijker dan het reilen en zeilen van de koninklijke familie.”

De Kleine Prins

Toch werd vandaag in heel wat West-Vlaamse huiskamers gretig gekeken naar het huwelijk van prins Wiliam en Kate Middleton. En voor sommigen was het al een even speciale dag als voor het Brits koningshuis. In Ieper stapten Chiara Blanckaert en Tom Goethals in het huwelijksbootje, tegelijkertijd met Kate en William. Tom: “Het was wel speciaal thuis daarnet met de tv aan terwijl ze daar alle voorbereidingen troffen, maar eigenlijk doet het mij niet zo veel. Het is vooral onze dag. Wij gaan straks feesten in de Kleine Prins, een gewone feestzaal, maar toevallig toch eentje met een vorstelijke naam.”

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier