Koppel beschuldigt burgemeester van Zonnebeke van corruptie

Redactie KW

Daniël Perin en Hildegard Debrabandere uit Beselare betichten tuinaannemer Joris Segers van diverse bouwovertredingen bij het bouwen van een loods grenzend aan hun eigendom en beschuldigen burgemeester Dirk Cardoen (Inspraak) en het gemeentebestuur van corruptie.

Op 8 maart 2013 diende Joris Segers een aanvraag in voor het bouwen van een loods. Tijdens het openbaar onderzoek werden vijf bezwaarschriften ingediend, onder andere Daniel Perin en Hildegard Debrabandere. De bezwaren gingen over zonlicht, geurhinder en mobiliteit. Op 8 juli beslist het schepencollege de vergunning goed te kunnen onder voorwaarden. In beroep en na ongunstig advies van de stedenbouwkundig provinciale ambtenaar gaf de bestendige deputatie gunstig advies volgens het aangepaste inplantingplan op 24 oktober.

“Intussen is de bouw al gestart met tal van bouwovertredingen”, zegt Hildegard. “Nog voor de vergunning van kracht was, overwelfde de bouwheer de weggracht over de volledig lengte, wat strijdig was met de vergunning. Na klacht maakte hij de overwelving ongedaan en verwijderde hij de buizen. Na controle voerde hij opnieuw de overwelving uit, zogezegd voorlopig voor de toegankelijkheid van het bouwterrein. Deze overwelving is echter met zandcement omhuld en is dus definitief en ligt te laag aangezet. Hierop werd op uitdrukkelijk bevel van de burgemeester aan de aanwezige gemeentelijke dienst opdracht gegeven om de resterende gracht uit te diepen. Volgens het inplantingplan respecteert hij de afstandsregels niet en neemt zelfs gedeeltelijk onze eigendom in. Dit in weerwil van de gegevens van het officiële opmetingsplan bij de aankoop van de gronden opgemaakt door beëdigd landmeter Dirk Cardoen.”

Burgemeester Cardoen reageert kwaad: “Ik heb inderdaad die grond gemeten en juist. Ik ben 51 jaar landmeter en heb nog nooit een klacht gehad. De overwelving is er omdat te aannemer makkelijk op het bouwterrein zou kunnen, daarna verdwijnt ze. Ik neem deze zware beschuldigingen niet en zal het daar zeker niet bij laten.” Joris Segers is kort in zijn commentaar. “Onze vergunningen voor de bouw van een plantenloods zijn allemaal in orde. Welke aannemer zou anders willen beginnen aan de werken.” (NVZ)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier