Koppel bekomt na hachelijk avontuur op cruiseschip Costa Allegra

Redactie KW

Een koppel uit Torhout is na een hachelijk avontuur op de Costa Allegra opnieuw thuis. Het cruiseschip raakte maandag in de problemen na een brand. Drie dagen dobberden de passagiers rond op zee zonder stroom. Het Torhoutse koppel ging alvast niet in op het aanbod van de rederij om nog twee weken vakantie op de Seychelen door te brengen.

Sinds vanmorgen zijn Antoon Van Petegem en zijn vrouw Alena Daem veilig en wel thuis in Torhout. Gisterenmorgen werd de Costa Allegra, met meer dan 1000 man aan boord binnengesleept in de haven op de Seychellen. En dat na drie dagen zonder elektriciteit en stromend water op de Indische oceaan. Maandag brak brand uit in de machinekamer. “Eigenlijk was het een beetje een geharrewar op dat moment. Er werd gezegd dat we onze reddingsvest moesten aandoen, maar die moest je eerst halen in je hut. Ik heb dan drie uur lang mijn man niet gezien en dat was wel beangstigend. Ik dacht dat hij in de donkere gang gevallen was of ziek geworden was”, getuigt Alena Daem

Compensatie

Een vissersboot moest het cruiseship op sleeptouw nemen, maar intussen was het aan boord behelpen.Antoon Van Petegem : “Het zwaarste was dat we ons niet konden wassen en dat we het toilet niet konden doorspoelen. Dat in combinatie met geen airco”.

De Allegra is van dezelfde rederij als de Costa Concordia die anderhalve maand geleden kapseisde en waarbij heel wat doden vielen. Het koppel verkoos onmiddellijk een ticketje België, vooral ook omdat het thuisfront ongerust was. Maar een nieuwe cruise ter compensatie nemen ze met plezier aan.

(K.B./A.D.)

Koppel bekomt na hachelijk avontuur op cruiseschip Costa Allegra

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier