Koperdieven rijden zich vast in Oudenburg, klopjacht met politieheli

Redactie KW

(UPDATE 4) In Oudenburg heeft de politie een hele dag gezocht naar drie koperdieven. Die reden zich vanmorgen vast in een natuurgebied naast de autosnelweg, toen ze op weg waren om hun verstopte buit op te halen.

Twee medewerkers van Natuurpunt merkten vanmorgen twee bestelwagens met Franse nummerplaat op in natuurgebied de Zwaanhoek in Oudenburg. Toen ze dichterbij kwamen, stoven die weg, in de weiden. Daar kwam de bestelwagen tot stilstand. Drie mannen sprongen eruit, en zetten het op een lopen. De politie kwam ter plaatse, en er werd ook een helikopter ingezet, om de mannen op te sporen.

Ook diefstal van trekhaken

Eerst werd gedacht dat het om mensenhandelaars ging, die vluchtelingen kwamen afzetten of ophalen. Intussen is het duidelijk dat het om koperdieven gaat. Die stelen vooral metaal en koper op bouwwerven, en bewaren hun buit blijkbaar onder de brug van de snelweg. Vermoedelijk kwamen de drie een deel van de gestolen goederen ophalen. Zondagavond werd nog een partij trekhaken ontvreemd bij het bedrijf Mortier in Gistel. Ook die werden vanmorgen teruggevonden onder de snelweg. De politie heeft de hele dag gezocht naar de drie dieven, maar die konden uiteindelijk ontkomen.

(JV)

Bekijk hier de reportage.

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier