Koperdiefstallen: schrootbedrijven moeten alerter zijn

Redactie KW

Metaalbedrijven moeten hun eigendom beter beveiligen, maar de schrootverwerkende sector van zijn kant zou bij verdachte ladingen koper sneller de politie moeten verwittigen. Dat zegt de politie na alweer twee koperdiefstallen in onze provincie, afgelopen nacht in Geluveld.

Niemand lijkt veilig voor koperdieven. Netbeheerder Elia, de NMBS, metaalbedrijven, zelfs begraafplaatsen zijn het slachtoffer ervan. Ook schroothandelaar Casier Recycling uit Deerlijk kreeg al meermaals ongewenst bezoek. En dat terwijl koper niet eens 6 euro per kilo waard is.

Het koper wordt natuurlijk verkocht aan andere schrootverwerkende bedrijven. Casier roept collega’s dan ook op om alert te zijn en bij de minste twijfel de politie te verwittigen. Zelf vraagt hij de identiteitskaart van alle koperverkopers.

De politie van de zone Arro Ieper vraagt aan alle metaalverwerkend bedrijven om geen kostbaar materiaal te laten rondslingeren en alles goed en onzichtbaar af te sluiten. Een alarminstallatie en camera’s zijn geen overbodige luxe.

(jv/bs)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00 en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier