Koop je eigen hotelkamer aan zee

Redactie KW

Hotelketen Ibis verkoopt een tachtigtal kamers van de nieuwe hotels die het bouwt in Zeebrugge en De Panne. Een opvallend initiatief, dat zich richt op investeerders die op zoek zijn naar een alternatieve belegging. Ibis maakt deel uit van de Accor-groep dat wereldwijd meer dan 4.000 hotels runt. De groep heeft plannen voor de bouw van nog vijf hotels aan de kust.

Een spaarboekje brengt weinig op en spelen op de beurs is niet zonder risico. Een hotelkamer kopen als belegging is misschien een alternatief. Hotelketen Ibis verkoopt een deel van de kamers die het bouwt aan de haven van Zeebrugge en in De Panne.

Geen tweede verblijf

De hotelkamer is geen tweede verblijf. De koper is niet zeker dat hij in zijn eigen kamer kan overnachten. Wel is er korting, en investeerders krijgen elk jaar een percentage van de winst.

Volgens Accor is er nood aan nieuwe hotels aan de kust. In 20 jaar tijd verdween de helft ervan, onder druk van de vastgoedmarkt. Daarom investeert de groep de komende jaren in nieuwe hotels in De Haan, Blankenberge, Koksijde en Sint-Idesbald.

(JV/ABO)

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier