Koolskampse duiven behalen een tweede plaats op internationale prijskamp in Bangkok

Andy en Daniël Vandewalle poseren fier met de behaalde trofeeën. (GF)
Redactie KW

Daniël en Andy Vandewalle zijn fervente duivenliefhebbers. Ondertussen hebben ze al een mooi palmares opgebouwd op de fondvluchten. En onlangs behaalden ze een schitterende tweede plaats tijdens het World Championship in Bangkok.

Het World Championship is in Bangkok op het vlak van de duivensport een hoogst internationaal gebeuren. Om er aan mee te dingen stuurde het hok Vandewalle een negental duivejongen op van een maand oud. De duifjes werden daar ter plaatse verzorgd en klaar gemaakt voor twee beslissende vluchten. Van de oorspronkelijke 6400 werden er zo’n 2300 geselecteerd voor de finale. Met daarbij vijf ‘Vandewallekes’.

Andy haalde een tweede plaats op de meest moeilijke vlucht. Hij mocht zijn trofee ontvangen uit handen van de Thaise prinses. “Dat was voor mij een onvergetelijk moment”, weet Andy. “Die tiendaagse trip en het topverblijf in Thailand was sowieso een hoogtepunt. De voertaal was Engels en daarin kan ik wel mijn plan trekken. En ik had ook het gezelschap van mijn Pittemse collega’s Rik Capelle en Linda Desutter.”

(Jan David)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 17 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier