Koolskamp Koers lokt veel volk

Redactie KW

Dat precies de Duitser André Greipel de leeuwentrui mocht aantrekken maakte niet uit voor Niko Eeckhout, met zijn vijfde plaats de eerste landgenoot in de uitslag, en met in het totaal vier overwinningen nog altijd de zegekoning in Koolskamp. Een feest was het sowieso in het dorp.

Het zonnetje piepte vorige vrijdag reeds vrij vroeg over het dorpje dat de Vlaamse wielersport mee wist op de kaart te zetten. “Wij hebben de weergoden gunstig gestemd met een kaars te branden” klonk het uit de mond van Jabbeekse Koolskampsefanaat Achiel Provoost en inwijkelinge Noëlla Libbrecht

Gokje op Greipel

Ook de bookmakers hadden weer hun vaste stek op de koers. Zij kregen al twee uur voor de start geld in de saccoche. Wie dan een gokje waagde op Greipel aan een quote van acht deed de beste zaak. Naar de middag toe was dat ook het geval voor de diverse eetgelegenheden.

Oude gloriën

Er waren overigens een pak oud-renners van de partij. Met voormalige winnaars als Roger Decock, Eric Leman, Staf Desmet, Gilbert Desmet en deelnemers als Willy Vanneste, Wim Feys en wellicht nog vele anderen waren er heel wat oude gloriën present. En ook voor de eerste maal in Koolskamp was Anne-Marie Van Steenbergen er ook, dochter van Rik I die haar verwondering en waardering voor Koolskamp-Koers niet onder stoelen of banken stak.(JD)

Meer over Koolskamp Koers en een uitgebreid fotoverslag vind je deze week in de Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Roeselare), van 26 september 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier