Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef heeft nieuwe dirigent

Redactie KW

Astrid Lecluyse uit Geluwe volgt Luc Note op als dirigent van de Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef. Astrid is al een paar jaar dirigent van de jeugdharmonie Athalo en is dus voor de meeste muzikanten geen onbekende.

Na het ontslag van dirigent Luc Note vroeg de Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef aan Astrid Lecluyse (27) of ze de muzikale leiding van de harmonie niet tijdelijk wou overnemen. Ondertussen zocht de harmonie naar een nieuwe dirigent. Een tiental kandidaten, waaronder ook Astrid Lecluyse, dienden hun kandidatuur in. Na rijp beraad koos de harmonie nu voor haar.

Astrid is geen onbekende voor de harmonie, want ze is al een paar jaar dirigent van de jeugdharmonie Athalo die uit de Volksharmonie Sint-Jozef ontstond. Astrid is trouwens met het dirigeren niet aan haar proefstuk toe, want ze is ook dirigent van de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden uit Moorslede en van de Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Sint-Cecilia Geluwe. Astrid Lecluyse, die ook voorzitter is van Jeugd en Muziek Menen, begon haar muzikale carrière aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord waar ze de opleiding slagwerk volgde. Later studeerde ze verder aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen, waar ze in 2005 afstudeerde.

In 2007 rondde ze ook de dirigentenopleiding met succes af. Astrid Lecluyse werkt als slagwerkleerkracht in de stedelijke muziekacademies van Diksmuide, Roeselare, Menen en Poperinge. Die job combineert ze met werk als freelance percussioniste terwijl ze ook deel uitmaakt van een slagwerkkwartet. (Lien)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 7 augustus 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier