Koninklijke Schenking wil enkele gronden van de hand doen

Redactie KW

De Koninklijke Schenking in Brussel is van plan om enkele gronden die ze nog liggen hebben in Oostende, van de hand te doen. De koninklijke schenking is de vennootschap die het patrimonium van wijlen Koning Leopold II beheert. Het stadsbestuur van Oostende reageert dat deze doorbraak en modernisering van de schenking interessant kan zijn.

De Koninklijke schenking is ook honderd jaar na het overlijden van Leopold II nog steeds grootgrondbezitter in Oostende. De vennootschap die al die gronden beheert, is recent grondig verjongd. Ook raakte bekend dat ze nu sommige stukken grond te koop willen aanbieden. De parking in Oostende bijvoorbeeld tussen twee appartementsgebouwen in de buurt van de Koninklijke villa ligt er al jaren flauwtjes bij.

Ook een stuk parking aan de bibliotheek is van de koninklijke schenking. Op de Wellingtonrenbaan ligt een stuk grond dat Oostende zou willen gebruiken voor de eventuele bouw van een nieuw crematorium. Dat de schenking vooral geld tekort heeft, wordt ontkend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier