Koninklijk bemiddelaar voelt zich niet goed en stelt gesprek uit

Redactie KW

Het gesprek dat koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte woensdagavond gepland had met CD&V-voorzitter Wouter Beke is uitgesteld tot donderdagavond. Vande Lanotte voelt zich niet zo goed, maar schrijft volgens zijn woordvoerder woensdag wel gewoon voort aan zijn nota.

Sinds dinsdag ziet de bemiddelaar de partijvoorzitters van de zeven
onderhandelende partijen om de beurt om één en ander af te toetsten voor hij volgende week zijn ultieme onderhandelingsnota op tafel legt. Hij begon dinsdag met Caroline Gennez (sp.a), Bart De Wever (N-VA) en Elio Di Rupo (PS).

Gesprek uitgesteld

Woensdagavond zou Wouter Beke (CD&V) langskomen, maar omdat Vande Lanotte zich niet helemaal lekker voelt, heeft hij dat gesprek uitgesteld tot donderdagavond. De rest van de agenda blijft wel behouden.

Voorzitters

Zo komt donderdagochtend Groen!-voorzitter Wouter Van Besien langs bij Vande Lanotte in de Senaat en donderdagnamiddag Ecolo-voorzitter Jean-Michel Javaux. Vrijdagochtend is Joëlle Milquet (cdH) als laatste aan de beurt.

5 januari

De bemiddelaar heeft de grote lijnen uitgetekend van een nota rond de staatshervorming, de financieringswet en Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV). Hij toetst die krachtlijnen nu af bij de voorzitters van de verschillende partijen, alvorens hij zijn definitieve nota op 3
januari aan de onderhandelaars bezorgt. De onderhandelende partijen moeten tegen 5 januari laten weten of ze op basis van die nota voort willen onderhandelen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier