Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte openhartig over opdracht

Redactie KW

Van het weekend hebben de regeringsonderhandelaars een pauze ingelast. Ze wilden naar eigen zeggen tijd om wat bij te slapen en op krachten te komen. Koninklijk Bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich nog eens te buigen over dossiers uit thuisstad Oostende. En hoewel hij de media wat schuwt, had een ploeg van ons nieuws een openhartig gesprek met de bemiddelaar.

Echt uitslapen was er vanmorgen niet bij voor Koninklijk Bemiddelaar Johan Vande Lanotte. Samen met de andere leden van SP.a Oostende maakt hij een balans op van de plaatselijke dossiers en realisaties van het stadsbestuur. Ver weg van de onderhandelingen in Brussel.

Sinds hij eind oktober de taak van Koninklijk Bemiddelaar aanvaardde, schuwt Vande Lanotte de mediabelangstelling. Zijn opdracht is naar eigen zeggen te delicaat en de thema’s liggen te gevoelig. Maar de bemiddelaar blijft in zijn opdracht en de kansen op slagen geloven. Sinds van de week onderhandelen de zeven partijen opnieuw, op basis van zijn nota.

Morgen gaan de onderhandelingen weer voort en ontvangt Vande Lanotte de Franstalige partijen. Achter gesloten deuren, ver weg van de media.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier