Koningin Paola bezoekt nieuwbouw Zeepreventorium

Redactie KW

Koningin Paola heeft dinsdagnamiddag een bezoek gebracht aan de nieuwe gebouwen van het Zeepreventorium in De Haan. Het Zeepreventorium is een medisch centrum voor chronisch zieke kinderen en volwassenen.

Op de site bevindt zich ook een gemeenschapsschool waar de kinderen die in het centrum verblijven, les kunnen volgen in het Frans en Nederlands.

De voorbije twee jaar werd in het Zeepreventorium gebouwd aan nieuwe leefruimten, een therapeutisch zwembad, kantoren en consultatieruimten voor het medisch personeel en een nieuw restaurant. De koningin kreeg een rondleiding en bezocht onder meer de baby-afdeling, een leefgroep, het huis voor volwassen mucoviscidosepatiënten, de kineafdeling en een obesitas-groepsessie.

In het Zeepreventorium is plaats voor maximum 233 patiënten. Daarvan zijn er 120 kinderen met obesitas. De rest is voorbehouden voor kinderen met verschillende gezondheidsproblemen zoals astma, mucoviscidose, brandwonden, huidaandoeningen, diabetes, Chronisch Vermoeidheidsyndroom (CVS) enz. In een aparte villa op het domein worden negen volwassenen met mucoviscidose behandeld. In het Zeepreventorium werkt een 192-koppig team medici, paramedici, opvoeders en logistieke medewerkers.

Het Zeepreventorium werd in 1923 opgericht als een vorm van mecenaat van Ernest Solvay. Bedoeling was te werken aan gezondheidsproblemen veroorzaakt door de industriële ontwikkeling. Aanvankelijk was het centrum vooral gericht op de behandeling van tuberculose. Na de Tweede Wereldoorlog nam het aantal astmapatiënten toe. In 1994 werd ook gestart met de opvang van ernstig zwaarlijvige kinderen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier