Koningin Fabiola op begrafenis Godfried Lannoo in Tielt

Redactie KW

In Tielt is afscheid genomen van Ridder Godfried Lannoo. De voormalige uitgever overleed vorige week donderdag. Hij werd 85 jaar. Godfried Lannoo zorgde samen met zijn zus en broer voor de groei van de uitgeverij. Tot ’94 was hij er algemeen directeur. Opvallende aanwezige op de plechtigheid was koningin Fabiola.

Verrassing rond kwart voor elf aan de Sint-Pieterskerk in Tielt, als bleek dat koningin Fabiola de uitvaart zou bijwonen. Voor velen een bewijs van het grote aanzien dat Godfried Lannoo genoot. Lannoo was een uitgever in hart en ziel die van zijn liefde voor boeken zijn vak maakte.

Grote West-Vlaming

“Als je van grote West-Vlamingen kan spreken dan is hij er één van. Hij heeft van een kleine, lokale uitgeverij een internationale uitgeverij helpen maken. Hij heeft ook enkele initiatieven genomen zoals de uitgave van de encyclopdie van de Vlaamse Beweging die echt uniek zijn”, getuigde auteur Jozef Deleu.

Honderden mensen woonden de uitvaart bij. Gewone Tieltenaren, medewerkers van de uitgeverij, auteur Hugo De Ridder maar ook andere bekende ondernemers, zoals de familie Vanden Avenne van de veevoederfabrieken. Ook oud-minister-president Luc Vanden Brande prees Lannoo voor zijn verdiensten.

(A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Koningin Fabiola op begrafenis Godfried Lannoo in Tielt

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier