Koning Winter klopt vrijdag en zaterdag op de deur

Misschien niet zoveel maar toch wordt het witte goedje verwacht dit weekend
Redactie KW

Winterliefhebbers kunnen hun hartje vrijdag en zaterdag even ophalen, maar vanaf zondag wordt het weer iets minder koud. Dat meldt het KMI.

Vrijdagmorgen worden enkele hoge sluierwolken verwacht. Tijdens de dag neemt de bewolking toe over het noordwesten, maar het blijft droog. Maxima rond 0 graden aan de kust, van -1 tot -2 graden in het centrum en tussen -3 en -7 graden in de Ardennen. Tijdens de avond bereikt een storing het westen van het land. In de loop van de nacht trekt deze storing naar het zuidoosten. Er valt wat sneeuw en aan de kust sneeuw, smeltende sneeuw of mogelijk wat aanvriezende regen. De sneeuwlaag kan 1 tot 2 cm bereiken.

Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met soms wat neerslag, eerst onder de vorm van lichte sneeuw of aanvriezende regen die voor gladheid zullen zorgen. Later op de dag verwachten we wat motregen of smeltende sneeuw in het westen van het land. De temperaturen stijgen langzaam vanaf de kust en bereiken waarden tussen 0 en -3 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 0 of 1 graad in het centrum en van 2 tot 7 graden in het westen van het land.

Zondag en maandag blijft het meestal zwaar bewolkt met soms wat lichte neerslag en mogelijk nevel of mist. De maxima stijgen ietwat tot 0 of 1 graad op de Ardense hoogten, rond 5 of 6 graden in het centrum van het land, en tot 8 graden aan de kust. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag trekt een actieve storing oostwaarts over ons land. Van dinsdag tot donderdag blijft het wisselvallig met soms wat regen of in de Ardennen winterse neerslag. In het midden van de week kunnen de maxima nog een paar graden hoger liggen.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier