Koning Filip had drie jaar een relatie met burgermeisje uit Roeselare

© Eén
Redactie KW

Koning Filip moest zijn grote jeugdliefde uit Roeselare dumpen van het paleis. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws naar aanleiding van de televisiereeks Albert II.

De televisiereeks Albert II is na de eerste afleveringen bedolven onder de kritiek. ‘Ongeloofwaardig,’ is nog één van de mildste adjectieven. Maar het meisje met wie Filip in de serie verkering heeft, is niet verzonnen, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Het personage Elisabeth Beel De Laet is gebaseerd op Barbara Maselis, de dochter van veevoederfabrikant Gerard Maselis uit Roeselare. “Prins Filip en Barbara bleven drie jaar lang een koppel. Ze waren niet uit elkaar te slaan,” volgens vader Gerard Maselis.

Geen genade

Maar de relatie vond geen genade in de ogen van het paleis. Terwijl Filip in de serie gedwongen wordt om het meisje te dumpen nadat Fabiola te weten is gekomen dat ze niet gedoopt is, blijkt er in het echt iets vergelijkbaars gebeurd te zijn. Niet Fabiola, maar de toenmalige kroonprins Albert zou Filip gedwongen hebben om een einde te maken aan de liefdesaffaire. Een relatie met een burgermeisje kon volgens hem niet.

Dat Filip lange tijd ontroostbaar was, maar toch gehoorzaamde en het meisje dumpte, bewijst volgens Het Laatste Nieuws dat hij het staatsbelang voor zijn eigen belang kon plaatsen.

Barbara Maselis is nu 51. Naar verluidt onderhoudt ze nog contacten met koning Filip.

(Knack/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier