Koning Filip en Koningin Mathilde zullen in Brugge ook even op de bootjes varen

© BELGA
Redactie KW

Dat blijkt uit het vandaag bekendgemaakte programma van de blijde koninklijke intrede in Brugge op vrijdag 25 oktober.

Het draaiboek van de intrede op vrijdag 25 oktober ziet er als volgt uit:

11 uur: aankomst van de Vorsten. Begroeting aan de wagen door Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, en echtgenote; en door Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge, en echtgenote.

11.05 uur: In de inkomhall van het Provinciaal Hof voorstelling van de voorzitster van de provincieraad en deputatie.

11.10 tot 11.20 uur: In de raadzaal van het Provinciaal Hof toespraak door de gouverneur, overhandiging van een geschenk en ondertekening van het ‘gulden boek’.

11.20 tot 11.50 uur: Receptie en kennismaking met de aanwezige prominenten onder wie de burgemeesters van de verschillende gemeenten.

11.55 uur: Fotomoment in het Blauw Salon in de provinciale woning van de gouverneur.

12 uur tot 13.15 uur: Werklunch (met beperkt gezelschap) in de residentie van de gouverneur. Gespreksthema’s zijn grenscriminaliteit en de opleiding van de veiligheidsdiensten, en veiligheid op zee.

13.15 uur De Vorsten verlaten het Provinciaal Hof via de voorzijde (de kant van de Markt).

13.15 uur tot 13.45 uur: De Vorsten wandelen via de Markt, de Breydelstraat en de Burg naar het stadhuis. Ze nemen de tijd voor contact met het volk.

13.45 uur:Koning Filip en Koningin Mathilde groeten het volk vanop het balkon van het stadhuis. Vervolgens stelt de burgemeester in de hal van het stadhuis de leden van het College en de voorzitter van de gemeenteraad voor. Het gezelschap bezoekt de gelegenheidstentoonstelling rond de bezoeken van de Belgische vorsten aan Brugge in de Gotische Zaal. Daarbij de burgemeester en zijn echtgenote, het stadsbestuur, een delegatie van vaderlandslievende verenigingen en de twee oudste vaandeldragers. De burgemeester houdt er nog een toespraak, er wordt nog een geschenk overhandigd en het gulden boek van de Stad Brugge wordt ondertekend. Daarna is er nog contact met de genodigden.

14.15 uur:Vertrek uit het stadhuis van Brugge, rondvaart met een bootje langs de Rozenhoedkaai en de Dijver via Gruuthuse naar de Site Oud Sint-Jan. Ontscheping ter hoogte van de Site Oud Sint-Jan. Daarna vertrekken de koning en koningin opnieuw naar Brussel. In geval van slecht weer wordt het boottochtje wel geannuleerd en wordt er vertrokken vanop de Burg voor het stadhuis van Brugge.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier