Koning Albert I laan wordt groene boulevard

Redactie KW

Brugge heeft grootse plannen voor de deelgemeente Sint-Michiels. Eind dit jaar starten de werken voor de heraanleg van de buurt aan de achterkant van het station. Maar de invalsweg van aan de expressweg naar het station, moet op termijn een groene boulevard worden, met vooral hogescholen, studentenhuisvesting en enkele architecturale landmarks..

Een groene boulevard, met bomen, traag verkeer, gezinswoningen en studentenhuisvesting. Als het van de stad Brugge afhangt, zou de invalsweg Koning Albert I laan er over enkele jaren zo kunnen uitzien. Het schepencollege van Brugge keurde vandaag de openbare aanbesteding goed, ontwerpbureaus uit binnen- en buitenland kunnen nu hun voorstellen overmaken. Eind dit jaar wordt ook begonnen met de heraanleg van de buurt rond het station. Die moet ook een aantrekkingspool voor hogescholen worden.

De werken voor de herinrichting van de Albert I-laan zouden over enkele jaren kunnen starten. Op de plannen die nu voorliggen, is niet meteen sprake van een nieuwe Beurshalle. Volgens de bevoegde schepen valt dat onder een ander uitvoeringsplan.

Koning Albert I laan wordt groene boulevard

Bekijk hier de reportage

(M.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier