Komt openluchtzwembad op het strand?

Redactie KW

Gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke van Open VLD Brugge pleit voor een openlucht-zwembad op het strand van Zeebrugge. Dat zou volgens hem een enorme toeristische meerwaarde creëren voor de badplaats. De Plancke heeft zijn voorstel per brief overgemaakt aan het college van burgemeester en schepenen. Hij wil een onderzoek naar de haalbaarheid.

Een openluchtzwembad op het strand van Zeebrugge, vlakbij het badengebouw. Dat is de droom van het Brugs gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke. Zeebrugge is volgens het gemeenteraadslid vooral bekend om zijn haven. Om meer volk te lokken pleit hij voor een zwembad op het strand.

Onze provincie telt op dit ogenblik twee openluchtzwembaden aan zee: in Oostduinkerke en in Heist. Het Brugse stadsbestuur stelt zich dan ook vragen over de rendabiliteit van een derde zwembad op het strand van Zeebrugge.

Het voorstel voor een zwembad op het strand van Zeebrugge is niet nieuw. Eerder kwam de huidige havenvoorzitter Joachim Coens al met hetzelfde idee op de proppen. Toen werd het afgevoerd omdat het financieel niet haalbaar bleek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier