Komt nieuw politiegebouw nu in Marke?

Redactie KW

Het nieuw politiegebouw in Kortrijk zal nu eventueel in Marke komen in plaats van op Kortrijk Weide.

Het nieuwe stadsbestuur wil op Kortrijk Weide een sport- en recreatiecomplex met zwembad. Het vroegere bestuur keek daarvoor nog naar de site van het St-Maartensziekenhuis. Nu gooit het nieuwe stadsbestuur het plan helemaal over boord.

“In tijden waarin we op de centen moeten passen, vinden we het onverantwoord een gebouw van 40 miljoen euro neer te poten.”, zegt schepen van ruimtelijke Ordening Wout Maddens. “Vandaar dat we zoeken naar alternatieven in de stad zelf. We kunnen de Baliestraat uitbreiden en dan kleinere satellieten in de stad voorzien”.

Sportcomplex

Op Kortrijk Weide wil de stadscoalitie het nieuwe sportcomplex met zwembad inplanten waarvoor het vorige bestuur nog plannen had op de site van het vroegere Sint-Maartensziekenhuis. “De gronden zijn van ons en we zouden wat dichter naar de zuidkant willen trekken waar ook het Magdalenazwembad zit. Er is nog niets beslist, het zijn ideeën”, zegt Schepen van sport An Vandersteene.

Op Kortrijk Weide is ook een fuifzaal en stadspark gepland. Op 19 februari is er een informatievergadering voor de bevolking over Kortrijk Weide.

(K.B./A.D.)

Komt nieuw politiegebouw nu in Marke?

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier