Komt er een supermarkt in Ledegem?

Redactie KW

Er bestaat een grote kans dat er een grootwarenhuis in de St.-Eloois-Winkelstraat in Ledegem komt. Op de plaats waar vroeger het ‘Boontjeskot’ was gevestigd.

Er is inderdaad een aanvraag ingediend om een grootwarenhuis te vestigen op het verkavelingsterrein tussen het Boontjeskot en de Leefschool De Eekhoorntjes”, aldus burgemeester Bart Dochy. “Ze is binnen, maar kwam nog niet voor in het schepencollege.” Dat er mogelijk een supermarkt in de straat komt, werd duidelijk na een vraag van raadslid Dany Claeys (SP.a) tijdens de vraagstelling in de gemeenteraad van 14 juni.

Nog niet duidelijke welke winkel

Het gebouw zou dus verkocht of verhuurd worden aan een grootwarenhuisketen. Welk grootwarenhuis wil de projectontwikkelaar nog niet kwijt. Normaal zijn er nog een drietal kandidaten in de running. “Uit een marktonderzoek”, vertelt Franky Vanhee ons, “is gebleken dat de Ledegemnaar meestal zijn inkopen in Roeselare doet. Het zou dus voor velen handiger zijn om in Ledegem zelf zijn inkopen te kunnen doen.” Zodra de bouwvergunning in orde is zou er gestart worden met de bouw. De start van de werken is na het bouwverlof voorzien. (LDE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier