Kompaan van sjoemelende bankdirecteur uit Oudenburg blijft in cel

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft de aanhouding van Michel D. met een maand verlengd. De Oostendenaar speelde een rol bij het gesjoemel van een ex-bankdirecteur van een BNP Paribas Fortis-filiaal in Oudenburg.

Yves B. zou als directeur van het bankkantoor enkele vermogende klanten opgelicht hebben. Hij beloofde beleggingen met woekerwinsten. Een groot deel van het opgehaalde geld ging op aan risicovolle investeringen. Michel D. zou een bepalende rol gehad hebben bij het opzetten van die constructie.

Laurens Van Puyenbroeck, de advocaat van Michel D., vroeg aan de raadkamer om zijn cliënt onder voorwaarden vrij te laten. “We stelden ook een borgsom voor. Er is absoluut geen vluchtgevaar. Hij woont al anderhalf jaar in Praag en heeft daar met een Tsjechische vriendin een nieuw leven opgebouwd.” Toch toonde meester Van Puyenbroeck ook begrip voor de beslissing van de raadkamer. “Het is natuurlijk een belangrijk dossier en de belangen zijn niet klein.”

Meer dan 10 keer verhoord

Michel D. werd ondertussen al meer dan tien keer verhoord. Hij werkt goed mee aan het onderzoek en bekende zijn aandeel. Er zouden nog andere verdachten boter op het hoofd hebben. “Bij een vrijlating is men waarschijnlijk bang voor collusie.”

In principe zal de advocaat van D. geen beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Hij hoopt wel dat zijn cliënt binnen enkele weken wordt vrijgelaten door de onderzoeksrechter.

Yves B. verschijnt op 8 januari opnieuw voor de raadkamer.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier