Komende dagen worden cruciaal voor noodlijdend TransEuropa Ferries in Oostende

Redactie KW

Het personeel en de havenarbeiders van TransEuropa Ferries in Oostende hebben vanmiddag uitleg gekregen over de financiële toestand van het bedrijf.

En die is duidelijk slecht. De komende dagen worden cruciaal voor de Sloveense reder. Het nodige investeringsgeld staat geblokkeerd bij een bank in Malta. . De twee overzetboten tussen Ramsgate en Oostende varen sinds vorige week zelfs helemaal niet meer uit en liggen aan de ketting tot enkele schulden zijn afgelost. Het personeel op de schepen, 49 Slovenen en Kroaten, kan niet naar huis. Aan wal werken nog eens zo’n 20 bedienden, en 20 arbeiders voor TEF, waarvan 15 havenarbeiders.

Werk en vracht zat

De komende dagen worden cruciaal voor TransEuropa Ferries. Want aan werk en vracht geen gebrek in Oostende. De Sloveense eigenaar heeft sinds eind vorig jaar een ondertekend overnamecontract met Italiaanse investeerders en zou zelfs een derde schip inleggen. Maar de nodige centen worden geblokkeerd door een bank in Malta. Die wil eerst de herkomst van het investeringsgeld kennen.

(M.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier