Koksijde wil de doortrekking van de tram naar Veurne via Ster der Zee

Redactie KW

Koksijde wil dat de doortrekking van de tram naar Veurne via Ster der zee gaat en niet via Oostduinkerke. Momenteel worden beide trajecten bestudeerd en dat zorgt voor ongerustheid bij sommige handelaars in Oostduinkerke. Het stadsbestuur van Veurne neemt nog geen standpunt in en wacht het onderzoek af. Pas volgend jaar wordt beslist of de tramverlenging er effectief ook komt. De Lijn schat de kosten op 50 miljoen euro.

Op dit ogenblik zijn er nog twee trajecten in de running voor de doortrekking van de tram naar Veurne. Via Ster der Zee naar Veurne of via de Leopold II laan in Oostduinkerke. Beide tracés worden straks grondig bestudeerd, maar voor Koksijde is het nu al duidelijk wat het moet worden.

Grootste knelpunt is het stuk langs de militaire basis in Koksijde, daar zou de tram in een sleuf moeten rijden. Koksijde geeft duidelijk de voorkeur aan het tracé Ster der Zee dat meteen ook het station van Koksijde beter ontsluit en neemt dit traject al op in zijn mobiliteitsplan.

De doortrekking van de tram maakt deel uit van het ambitieuze Neptunusplan van De Lijn met een kostprijs van 50 miljoen euro. Vraag is of er voldoende geld zal zijn. Of de doortrekking van de kusstram naar Veurne er effectief ook komt, weten we pas eind volgend jaar. (ND)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00 en in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier