Koksijde start volgende maand met aanleg golfterrein

Redactie KW

Tegen de zomer van 2013 kunnen de eerste golfers in Koksijde terecht op Hof ter Hille. Het nieuwe golfterrein is maar één van de dertien projecten die aan de badstad een nieuw elan moeten geven. De toekomstplannen en projecten die al gestart zijn worden voorgesteld in een uitgebreide brochure die vanavond wordt voorgesteld.

Volgende maand start de aanleg van het nieuwe golfterrein. Het Hof ter Hille project, een golfterrein met 27 holes en mogelijkheden voor andere recreanten werd 11 jaar geleden al aangekondigd. Een project als hof ter Hille bewijst dat je als toeristische gemeente ruim op tijd moet inspelen op de noden van morgen. In Ontdek Koksijde in 2012 komen de nieuwe initiatieven uitvoerig aan bod.

Naast sport en cultuurontwerpen staan op het lijstje van de dertien werken van Koksijde ook het nieuwe treinstation, het sociaal huis en de nieuwe kleuterafdeling in Oostduinkerke. Dat zijn projecten die nu al lopen of binnenkort starten.

Alles samen gaat het om investeringen van in totaal 40 miljoen euro. Het gaat wel om projecten die over meerdere jaren zijn gespreid. Door de Koksijdenaars nu al de kans te geven om hun oordeel te vellen wil het gemeentebestuur problemen in de toekomst vermijden.

(BV/LD)

Meer in het nieuws van Focus vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier