Koers, muziek en spektakel

Redactie KW

In het weekend van 5 en 6 september is er weer kermis in Staden. Het startschot van de festiviteiten wordt gegeven in Home Sint-Jan.

Daar vindt een koers voor wielerliefhebbers plaats. De fietsers rijden in verschillende reeksen door en rond het rusthuis. Verder is er ook een autopedrace voor de kleintjes. De Koninklijke fanfare Sint-Cecilia zorgt eerst voor muzikale ondersteuning van de fietsrondes en stapt daarna vanaf 18 uur op in het centrum. Wie ‘s avonds nog in muzikale sfeer een pintje wil drinken, kan op verschillende plaatsen terecht. Zo heeft café ‘t Paviljoentje de countrygroep The New Cripple Creek Band te gast.

Op maandagavond zorgt de Stadense brandweer dan weer voor spektakel met een demonstratie op de markt. “Wij oefenen regelmatig tijdens verschillende simulaties”, vertelt Ronny Degrave, postoverste van de kazerne in Staden.

Op dinsdagavond is er de avond van de platte portemonnee en krijg je korting op de verschillende kermisattracties. Het feestelijk kermisweekend wordt om 21 uur afgesloten met een spetterend vuurwerk. (JL)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 4 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier