Koelbloedige frituuruitbater uit Veurne verjaagt overvallers

Redactie KW

Twee mannen met bivakmutsen en een loodjesgeweer hebben gisteren tevergeefs een frituur in de Ieperse Steenweg proberen te overvallen. De frituuruitbater merkte meteen dat de onbekenden geen echt geweer bij zich hadden en kon de overvallers verjagen.

De feiten speelden zich rond halftwaalf gisteravond af in frituur Friethuisje. De frituur was op dat ogenblik net gesloten. De 38-jarige uitbater en zijn vrouw waren bezig met het afsluiten van de kassa, toen aan de achterdeur twee gemaskerde mannen met loodjesgeweer opdoken.

Twee loodjes tegen het lichaam

“De twee onbekenden spraken geen woord, maar het was meteen duidelijk dat ze uit waren op de inhoud van de kassa”, zegt frituuruitbater K. Deweer. De friturist zag meteen dat de twee geen echt wapen maar een loodjesgeweer bij zich hadden. De uitbater probeerde het geweer uit hun handen te slaan, waarop ze het zonder buit op een lopen zijn gezet. De vrouw van de uitbater had zich intussen opgesloten in het toilet om de politie te verwittigen.

Bij het wegvluchten schoten de onbekenden met het loodjesgeweer naar de frituuruitbater, die twee loodjes tegen zijn lichaam kreeg. Het gemaskerde duo had hun wagen even verderop staan en kon met gedimde lichten wegvluchten. De oprit van de snelweg ligt vlakbij. Van de overvallers is geen spoor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier