Koekjes Destrooper zijn jarig

Redactie KW

Jules Destrooper, het koekjesbedrijf uit Lo-Reninge bestaat 125 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere actie voor de consument en een uitbreiding van het assortiment. De koekjesbakker uit de Westhoek produceert dagelijks 2,5 miljoen koekjes in vestigingen in Lo en Ieper en voert uit naar 75 landen. En zelfs aan verscheidene koninklijke hoven staat Jules Destrooper op de tafel. Bij ons zijn het vooral de zogenoemde “lukken” of boterwafeltjes waar de fijnproevers voor vallen.

“Mijn overgrootvader was patissier en handelaar in koloniale waren,” zegt Peter Destrooper. “Zijn eerste product was eigenlijk amandelbrood en dat was een relatiegeschenk voor zijn klanten. Een hotel in De Panne serveerde die koekjes aan Engelse gasten. Dat werd zo’n succes dat ze te koop werden in de winkels. Zo is de biscuiterie gestart.”

Nieuwe producten

“Het is intussen de vierde generatie Destrooper die aan het roer staat. Het bedrijf stelt 160 mensen te werk en draaide in 2010 een omzet van 25 miljoen euro. De directie verwacht veel van het feestjaar.

“We gaan twee nieuwe producten lanceren,” zegt Destrooper. “Het eerste is gebaseerd op ons amandelbrood. Dat krijgt nu een chocolade laagje en er komt een nieuw koekje waar sinaasappel en noten in verwerkt zijn.”

Er komt ook nog een nieuw bezoekerscentrum in Lo-Reninge vlak bij de koekjesfabriek. Daar kan je onder meer bakdemonstraties volgen en kennismaken met de geschiedenis van de bekendste koekjesbakker van Vlaanderen.

(bv)

Meer in het Focusnieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier