Koekelaarse hoofdverdachte van dodelijke steekpartij in Torhout is vrijgelaten

Redactie KW

Kevin D. uit Koekelare wordt ervan verdacht met een machete de fatale messteken te hebben toegediend aan Jeroen Balloey tijdens de dodelijke raid in de stationsbuurt van Torhout in juli 2011.

Eerder mocht Kevin D. dan toch niet onder voorwaarden de gevangenis verlaten. Het parket van Brugge ging in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Kevin D. wordt verantwoordelijk geacht voor de messteek, die Jeroen fataal werd.

Assisenproces in 2014

Anderhalve maand geleden werd al eens beslist om Kevin D. vrij te laten. Ook toen ging het parket in beroep en lag de beslissing bij de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent. Het ontbreken van een psychiatrisch rapport was voor de KI het grootste struikelblok, maar dat rapport steekt nu wel in het dossier. Binnen de week moest een uiteindelijke beslissing vallen en dat is woensdag gebeurd. Kevin D. komt voorlopig vrij in afwachting van een proces.

Het assisenproces komt er waarschijnlijk pas in het najaar van 2014. In principe zullen de vijf leden zich voor de volksjury moeten verantwoorden. Het gaat naast Kevin D. om Jacky L., Robin V.B, Kevin G. en Johny D. T. Nu blijft enkel Jacky L. nog in de cel. De Lichterveldenaar was vrij, maar schond zijn voorwaarden door ‘s nachts in dronken toestand met zijn wagen tegen een paal te knallen in Ardooie.

(JPT/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier