Knuffel kost man portefeuille bij diefstal in Zedelgem

Redactie KW

Dinsdag zijn dieven op pad geweest in Zedelgem. Het ging vermoedelijk om twee vrouwen en een man van vreemde origine, die met een smoes proberen de woning van hun slachtoffers binnen te raken. In de Ruddervoordestraat speelde een man zijn portefeuille kwijt nadat een van de vrouwen hem had geknuffeld.

De dieven sloegen een eerste keer toe tussen 15.15 en 15.45 uur. Een bewoner kreeg er bezoek van twee vrouwen en een man van vreemde origine, die zijn oprit opreden. Eén van de vrouwen kwam in gebrekkig Nederlands om water voor de radiator van hun voertuig vragen. Terwijl de zoon van het slachtoffer een plastic fles water vult, nam één van dames hem vast en gaf ze hem een knuffel om hem te bedanken. Na het vullen van de radiator vertrok het trio vlug met hun voertuig. Enkele ogenblikken later stelde slachtoffer vast dat zijn portefeuille met inhoud uit zijn jaszak was verdwenen.

Tweede keer

De dieven sloegen daarna ook toe in de Torhoutsesteenweg, tussen 15.30 en 15.45 uur. Ook daar kreeg een bewoner bezoek van twee vrouwen, waarvan er één vroeg om naar het toilet te mogen gaan. De man verwees de vrouw door naar het toilet in de bijkeuken, maar het duurde vrij lang vooraleer die terugkwam. De vrouw in kwestie kwam uiteindelijk terug door de livingdeur en toen het slachtoffer daar iets van opmerkte, maakten de twee zich snel uit de voeten. In de wagen wachtte een derde persoon het duo op. Later stelde de man vast dat er een geldbedrag verdwenen is uit zijn brieventas.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier